Kwaliteit

Kwaliteit is een breed begrip. ‘Kwaliteit is nooit af‘ en daarom werken wij continue aan verdere verbetering. Wij doen dit in nauwe samenwerking met u want als ouder wilt u toch het beste voor uw kind?

Kwaliteit krijgt pas inhoud als duidelijk is wat daar onder wordt verstaan.

Voor Loky is kwaliteit een combinatie van 3 factoren, namelijk;

  • Onze gastouders zijn professionals
    Loky is trots op haar gastouders die met liefde en toewijding kinderen opvangen en daarnaast ook tijd vrij maken om zich te verdiepen in onderwerpen als pedagogiek en veiligheid & gezondheid. Al onze gastouders hebben affiniteit met kinderen en zijn zeer ervaren. Het hart zit op de goede plaats en zij doen hun werk met groot enthousiasme.
  • Onze bemiddelingsmedewerkers verstaan hun vak
    Enthousiast, betrokken, snel en opgeleid voor hun vak, dat kunt u verwachten van de bemiddelingsmedewerkers van Loky. Zij begeleiden gastouders in hun dagelijks werk, maken de juiste match op basis van persoonlijk contact met u en met de gastouder en evalueren de opvang van uw kind jaarlijks met u en met de gastouder.
  • Onze administratieve dienstverlening is op orde
    Van een gerenommeerd gastouderbureau mag u verwachten dat de administratieve dienstverlening geruisloos verloopt. Dit betekent dat onze boekhouder streeft naar een foutloze facturatie van de opvangkosten en het incasseren hiervan. Hierdoor wordt uw gastouder op tijd uitbetaald. Daarnaast ontvangen zowel u als de vraagouder jaarlijks een jaaropgave. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag, dan kunt u altijd een beroep op ons doen.

Bereikbaarheid
Verder vinden wij het belangrijk dat we altijd goed bereikbaar zijn. U kunt ons tijdens kantooruren altijd goed bereiken. Mochten wij voor onze werkzaamheden op pad zijn dan kunt u onze voice-mail inspreken of ons mobiele nummer bellen. Ook via de mail streven we er naar altijd spoedig contact met u op te nemen. In geval van calamiteiten kunt u ons, in tegenstelling tot andere organisaties, ook ’s avonds en in het weekend bereiken.

Waarom kiest u juist voor kleinschalige kinderopvang
De eerste levensjaren zijn van essentieel belang in de ontwikkeling van een kind. In deze periode ontwikkelt uw kind zich in een rap tempo. Hiervoor is het belangrijk dat uw kind zich veilig en geborgen voelt, dat uw kind voldoende aandacht en warmte krijgt en dat hij gestimuleerd wordt in zijn ontwikkeling. Denk hierbij aan de motorische ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de taalontwikkeling. Het welbevinden van uw kind is hiervoor de basis en een kind leert door alle dingen die hij ziet en meemaakt. Gastouderopvang is voor kinderen de ideale opvangsituatie om dit te realiseren: kleinschaligheid, huiselijkheid met altijd één vaste verzorger die veel tijd en aandacht aan uw kind kan besteden omdat zij niet meer dan vijf kinderen onder de vier jaar opvangt. Een veilige omgeving en een warme relatie met één vaste verzorger zijn factoren die van grote invloed zijn op het welbevinden van uw kind.

Dit roepen wij niet zo maar, ‘het is wetenschappelijk aangetoond‘!  Uit een recente studie van dr. Marleen Groeneveld aan de Universiteit Leiden komt gastouderopvang gunstiger naar voren dan de opvang in kinderdagverblijven. Kinderen in de gastouderopvang laten gemiddeld een hogere mate van welbevinden zien, de sensitiviteit van de gastouders is hoger beoordeeld en de geluidsniveaus in de gastouderopvang zijn lager dan in de kinderdagverblijven. Ook geldt dat hoe sensitiever gastouders zijn, hoe meer welbevinden kinderen laten zien.