Gastouderbureau Loky: al bijna 20 jaar het beste bureau voor gast- en vraagouders!

Het zal niemand zijn ontgaan dat de economische crisis ook heeft toegeslagen in de kinderopvang. De kosten voor ouders worden steeds hoger en dat is voor de meesten een goede reden om eens de mogelijkheden van een gastouder te bekijken.

Buiten het feit dat een gastouder kleinschalige, professionele opvang biedt, betalen ouders bij een gastouder veelal alleen de daadwerkelijk benodigde uren en geen dagdelen zoals bij de meeste kinderdagverblijven. De kosten voor een gastouder liggen over het algemeen dus behoorlijk lager dan de kosten voor een kinderdagverblijf.

En waar vind je nou de leukste, liefste en de beste gastouders in uw regio? Bij Loky natuurlijk! Al bijna 20 jaar verzorgen wij de koppelingen en de bemiddeling tussen gast- en vraagouders.

Ouders die een fijne oppas zoeken kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen. In een persoonlijk gesprek, dat we bij de ouders thuis komen voeren, brengen we zo goed mogelijk de wensen in kaart. Daarmee gaan we aan de slag en hoewel de wensen meestal heel divers zijn, kunnen we in verreweg de meeste gevallen altijd komen tot een geslaagde match.

We hebben een groot en divers gastouderbestand. Zoekt u iemand bij u thuis of brengt u uw kind(eren) liever bij een gastouder thuis, zodat er meerdere speelkameraadjes zijn? Zoekt u flexibele opvang of werkt u op uren waarmee u niet bij een kinderdagverblijf terecht kunt? Misschien heeft u ’s avonds of in het weekend opvang nodig voor uw kroost? Woont u zelf niet al te groot en zoekt u een opvangadres met veel ruimte voor uw kinderen? Of bent u zelf allergisch voor dieren maar lijkt het u zo leuk als uw kinderen groot gebracht worden met dieren om zich heen? Alles is bespreekbaar en u zult verrast zijn over de mogelijkheden van een gastouder.

Als we denken dat we een geschikte oppas voor u hebben gevonden, stellen wij u zelf in de gelegenheid om kennis te gaan maken met de gastouder. In een ongedwongen sfeer kunt u het gastgezin leren kennen en uw vragen bespreekbaar maken, zonder dat iemand van Loky daar tussen of bij zit. Wij vinden dat belangrijk, omdat gast- en vraagouder(s) zo openlijk met elkaar kunnen spreken en er geen formeel gesprek ontstaat.

Na dit gesprek brengt u ons op de hoogte van uw bevindingen en kunnen we bij een geslaagde match de koppeling in gang gaan zetten. We stellen de benodigde contracten op en u krijgt van ons een plaatsingsovereenkomst waarop u de belangrijkste informatie voor o.a. de Belastingdienst kunt terugvinden.

In het koppelingsgesprek, waarbij gast- en vraagouder(s) én  iemand van Loky aanwezig zal zijn maken we de koppeling officieel en vanaf dat moment ben u één van de gelukkige ouders die verzekerd is van een professionele, betrouwbare en lieve gastouder!

Heeft u zelf al een fijne gastouder gevonden, dan kunt u zich uiteraard ook aanmelden bij Loky. In zo’n geval maken we altijd graag even kennis met u en de gastouder en kunnen we overgaan tot het tekenen van de koppelingspapieren.

Maar daarna …  als u uw gastouder heeft gevonden … wat doen wij dan nog voor u? Nou, daar zult u de kwaliteiten van Loky nog meer waarderen, want na de koppeling houdt ons werk niet op!

Allereerst bieden wij u altijd de mogelijkheid van het zoeken naar een vervangende gastouder, wanneer uw eigen gastouder ziek, op vakantie of gewoon een dagje vrij is. Zónder dat u daar extra voor hoeft te betalen!

IMG_6641

Daarnaast verzorgen wij eens per jaar een grandioos leuke dag voor ál onze gekoppelde gast- en vraagouders. Ieder jaar is dit weer een groot succes!

Verder verzorgen wij verspreid over het jaar diverse bijeenkomsten. Een aantal van deze bijeenkomsten komen ieder jaar terug (bijvoorbeeld over brandwonden of kindermishandeling), andere onderwerpen wisselen per jaar.

Ook verzorgen wij, zoals de wet ons voorschrijft, de kassiersfunctie. U betaalt dus niets zelf aan de gastouder, dit gaat via ons bureau. Op een wijze die u prettig vindt, er zijn bij ons meerdere opties, maar wij betalen uw kostbare centjes in ieder geval altijd binnen 5 dagen door aan uw gastouder.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw gastouder professioneel blijft en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld via Facebook en via onze nieuwsbrief die 4x per jaar verschijnt.  Verder moet iedere gastouder een cursus Eerste Hulp aan Kinderen volgen en deze jaarlijks herhalen. Ook als onze gastouders met pedagogische vragen zitten staan wij ze bij. Ieder jaar gaan we op huisbezoek bij onze gastouders en in dat bezoek kunnen ze van alles met ons bespreken. Per mail of telefonisch zijn we altijd goed bereikbaar. Niet alleen op bepaalde dagen, of op bepaalde uren; in geval van calamiteiten zijn we via het mobiele nummer zelfs de hele week te bereiken, 24/7!

Doordat we met z’n tweetjes werken bij Loky, zijn de lijntjes kort. We weten van elkaar waar we mee bezig zijn en iedereen heeft z’n eigen specialiteit! Zo treft u altijd iemand met verstand van zaken en hoeft u geen heel menu af te luisteren en een keuze te maken na de piep.

Zo verzorgt onze bemiddelingsmedewerker ieder jaar een risico-inventarisatie bij alle gastouders. Hiermee  bent u altijd verzekerd van een opvanglocatie die voldoet aan alle hygiëne- en veiligheidseisen die de GGD eist en daarmee bent u verzekerd van een gastouder die geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang, waardoor u in aanmerking komt voor een eerlijke (inkomensafhankelijke) kinderopvangtoeslag.

Heeft u financiële vragen? Dan kunt u terecht bij onze boekhouder. Of heeft u misschien praktische vragen of raad nodig? U kunt altijd bij ons terecht.

Kijk voor meer informatie nog even verder op onze site of stuur ons een mail op info@loky.nl

Liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk op 0229-505063 of 06-38744732.

Stap in de trein die Loky heet!